• darkblurbg

Aonne De Wrede is een leven lang trainer van dravers geweest. Hij sloot uiteindelijk zijn carrière af in Canada om vervolgens terug te keren naar Fryslân. Vanaf 2015 geniet de inmiddels 69 jarige trainer van zijn pensioen. De passie voor de paarden is altijd gebleven en het initiatief 'Stâl Boppeslach' maakten zijn terugkeer in de Nederlandse drafsport een feit.

Uniek trainersduo

Samen met de nog maar 25 jarige Vera Akkerman uit Ureterp traint en verzorgt hij de draver van de Stâl en leidt hij Vera op tot zelfstandig trainer en rijder van dravers. Vera die naast haar liefde voor de paarden ook een uitstekend monté rijdster is combineert haar inzet voor de Stâl met haar werk in het Martini ziekenhuis in Groningen. De combinatie van de jarenlange ervaring van de Wrede en de achtergrond van Akkerman maken het trainersduo uniek en zijn de paarden verzekerd van de best mogelijke zorg. De Wrede en Akkerman zijn dagelijks te vinden op het entrainement van Hans Bot te Lippenhuizen. De ruimte, de rust en de goede trainingsfaciliteiten in Lippenhuizen maken de omstandigheden voor de paarden ideaal. 

Enthousiaste rijder

Het rijden van dravers in de koersen is een Young man's game. Stâl Boppeslach is op advies van trainer Aonne de Wrede de samenwerking aangegaan met John Dekker. De nuchtere en energieke Noord-Hollander is een uitstekende aanvulling op het team. Dekker is een kundige rijder met heel veel ervaring en leest de paarden als geen ander.