• darkblurbg

Bestuur Sportstichting Dol Fijn ziet Fado € 1.250 winnen

Gepubliceerd op: 25-07-2021

Op vrijdag 23 juli werd op Victoriapark Wolvega de finale van de TF Bronzen Challenge verreden. Na de geweldige prestaties van afgelopen weken kwalificeerde Stâl Boppeslach zich met draver Fado de Padd voor deze seizoensfinale. Maar liefst 15 paarden kwamen aan de start in de bloedstollende race. Fado wist weer een fantastisch resultaat neer te zetten en behaalde een mooie derde plek.

Trainer Ao. de Wrede was op voorhand optimistisch omdat zijn Fado met een gunstig startnummer mocht aantreden in de finale. Toch was er ook realiteitszin bij zowel de trainer als toppikeur John Dekker. De warming-up ging niet optimaal en Fado leek een beetje te zoeken naar zijn vorm.

Eindsprint

Met 15 paarden in de baan was het druk tijdens de start. Gevaarlijke concurrenten zoals Hegoa du Boulay, Hug de Touchivon en El Greco waren allemaal goed weg en gingen vol voor de winst. Fado bleef voorin heel goed meedoen en in de laatste ronde stormde hij naar voren in het derde spoor. Ongunstig vanwege de vele extra meters maar de enige manier om nog voor de winst kunnen gaan. Uiteindelijk vergde dat te veel van de pupil van Aonne de Wrede en moest hij in de eindsprint zijn meerdere erkennen in Floris van Egemont (1e) en Hegoa du Boulay (2e).

Fantastisch bedrag

Het bestuur van Sportstichting Dol Fijn was getuige van een geweldige finale waarin John Dekker Fado uiteindelijk heel sterk naar het podium reed. Een plaats die goed is voor maar liefst € 1.250. Opnieuw een fantastisch bedrag dat weer beschikbaar wordt gesteld aan al die sportbeoefenaars die zijn aangesloten bij Sportstichting Dol Fijn uit Drachten. 

Race terugkijken