• darkblurbg

Fantastisch bedrag voor Ronald McDonald Hoeve

Fantastisch bedrag voor Ronald McDonald Hoeve

Lippenhuizen – Goede doelen draver Fado beleefde een teleurstellend seizoen. Het paard van Stâl Boppeslach streed dit jaar om prijzengeld te verdienen voor de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. Door veel blessureleed kwam hij slechts 4 keer aan de start. Wel wist hij op Victoriapark de Prix Etonnant te winnen in mei van dit jaar. Vanwege het maatschappelijk belang van de stichting besloot stâl Boppeslach het prijzengeld aan te vullen waardoor de Ronald McDonald Hoeve alsnog een fantastisch bedrag in ontvangst mocht nemen.

Weer vertrouwen na laatste optreden

Weer vertrouwen na laatste optreden

Helaas liep de laatste koers van Fado anders dan verwacht. Hij bleek last te hebben van een keelontsteking. Inmiddels is Fado hersteld en heeft het trainersduo Aonne en Vera vertrouwen in zijn prestaties van aankomende vrijdag. In de Prix Duc de Tyrole die om 13.55 uur begint, komt Fado met de in grootse vorm stekende John Dekker aan de start.

Volgende uitdaging

Volgende uitdaging

Vrijdag 10 juni staat Fado om 12.35 uur weer met John Dekker aan de start op Victoria Park Wolvega! Trainer Aonne de Wrede was erg tevreden over het eerste optreden van Fado van dit seizoen. Dat geeft vertrouwen voor de aankomende race waarin hij het op moet nemen tegen veel sterkere concurrenten.

Fado staat er meteen weer

Fado staat er meteen weer

Na een fantastisch seizoen in 2021, goed voor maar liefst 20.000 euro voor Sportstiching Dol Fijn kwam Stâl Boppeslach met Fado voor het eerst weer aan de start. In het nieuwe seizoen zet de Stâl zich in voor de Ronald Mc Donald Hoeve in Beetsterzwaag – een stichting die het voor gezinnen met een zorgintensief kind mogelijk maakt om (aangepast) te genieten van een korte vakantie. Fado liet gelijk zijn klasse zien en sleepte de eerste prijs van € 2.250 binnen.

Nieuw seizoen Stâl Boppeslach van start

Nieuw seizoen Stâl Boppeslach van start

Na een geweldig seizoen in 2021 kreeg draver Fado een welverdiende rustperiode. Hij liep vorig jaar bijna €20.000 bij elkaar. Een bedrag dat het bestuur van Sportstichting Dol Fijn dankbaar in ontvangst nam na een bezoek aan de stal in Lippenhuizen.

Sportstichting Dol Fijn ontvangt €19.150,-

Sportstichting Dol Fijn ontvangt €19.150,-

Op vrijdag 31 december overhandigden we het bestuur van Sportstichting Dol Fijn een cheque ter waarde van 19.150 euro. Draver Fado de Padd heeft dat bedrag in het afgelopen seizoen aan prijzengeld verdiend op de drafbaan in Wolvega.

Weer podium voor Fado in finale

Weer podium voor Fado in finale

Het was de tweede finale voor draver Fado in slechts 7 dagen tijd. Na de spectaculaire winst van 10 december – goed voor 5.000 euro – kwam hij gisteren op Victoria Park Wolvega in het Championnat des Trotteurs Francais aan de start. In een sterk bezet deelnemersveld van oudere en sterkere drafkanonnen probeerde rijder John Dekker het onmogelijke: winnen.

Fado klaar voor double

Fado klaar voor double

Ieder seizoen worden aan het einde van het jaar de finales verreden op Victoria Park Wolvega. Paarden die uitkomen in een bepaalde klasse kunnen punten verdienen om zich hiervoor te kwalificeren. Na het succes van vorige week, verschijnt Fado deze week nogmaals in een finale!

Niemand krijgt vat op Fado de Padd

Niemand krijgt vat op Fado de Padd

Vrijdag 10 december stond in het teken van de grote finale voor Franse paarden op Victoria Park Wolvega. De beste 12 dravers kwamen om 12.15 uur aan de start om op jacht te gaan naar de 10.000 euro aan prijzengeld die er viel te verdienen.

Grote prijs op Victoria Park Wolvega lonkt voor Stâl Boppeslach

Grote prijs op Victoria Park Wolvega lonkt voor Stâl Boppeslach

Het draversseizoen van Fado loopt ten einde. Ondanks een tweetal vervelende blessures kwam hij dit seizoen 10 keer aan de start. Maar Team Stâl Boppeslach beleefde uiteindelijk een fantastisch seizoen. Aankomende vrijdag stuurt trainer Aonne de Wrede Fado voor de laatste maal dit seizoen de drafpiste in.

Fado gaat voor sportieve revanche

Fado gaat voor sportieve revanche

Vanavond gaat Stâl Boppeslach voor een sportieve revanche. In Wolvega komt Fado om 17.49 uur aan de start in een race over 2.600 meter. Het wordt een ongelofelijk moeilijke opgave. Toch is trainer Aonne de Wrede optimistisch en gaan we natuurlijk voor de winst.

Internationaal succes voor Stâl Boppeslach

Internationaal succes voor Stâl Boppeslach

Op zondag 12 september beleefde de draver Fado de Padd een geweldig debuut op de Duitse drafbaan in Gelsenkirchen. Trainer Aonne de Wrede had een internationale race uitgezocht om zijn Franse pupil aan een nieuwe test te onderwerpen. De twee-eenheid Fado/John Dekker – de vaste en uitstekende rijder namens de stâl – moest het opnemen tegen 10 sterke tegenstanders.

Bestuur Sportstichting Dol Fijn ziet Fado € 1.250 winnen

Bestuur Sportstichting Dol Fijn ziet Fado € 1.250 winnen

Op vrijdag 23 juli werd op Victoriapark Wolvega de finale van de TF Bronzen Challenge verreden. Na de geweldige prestaties van afgelopen weken kwalificeerde Stâl Boppeslach zich met draver Fado de Padd voor deze seizoensfinale. Maar liefst 15 paarden kwamen aan de start in de bloedstollende race. Fado wist weer een fantastisch resultaat neer te zetten en behaalde een mooie derde plek.

Fado scoort hattrick voor Sportstichting Dol Fijn

Fado scoort hattrick voor Sportstichting Dol Fijn

Vrijdag 9 juli kwam de Fado de Padd weer in actie namens Stâl Boppeslach voor Sportstichting Dol Fijn. Nadat hij de wedstrijd van 25 juni miste vanwege ziekte, keerde hij vandaag terug naar de baan waar hij de laatste twee races wist te winnen.

Franse draver wint wéér voor Sportstichting Dol Fijn

Franse draver wint wéér voor Sportstichting Dol Fijn

Vrijdag 11 juni kwam de draver Fado de Padd weer in actie namens Stâl Boppeslach voor Sportstichting Dol Fijn. Het was alweer zijn derde start dit seizoen. De verwachtingen waren gespannen want na 2e te zijn worden bij zijn debuut, volgde een geweldige overwinning twee weken geleden.

Fado klaar voor volgende uitdaging

Fado klaar voor volgende uitdaging

Fado is er weer klaar voor! Aankomende vrijdag start hij opnieuw in Wolvega in de prix TF My Winner. Het is de 7e race van de dag en deze begint om 14.15 uur. De verwachtingen zijn gespannen want zijn laatste 2 optredens waren spectaculair op Victoriapark: hij werd in zijn eerste race 2e en de daarop volgende zelfs 1e!

Fado wint voor het eerst in Wolvega

Fado wint voor het eerst in Wolvega

Vrijdag 28 mei kwam Fado de Padd voor de tweede keer dit seizoen in actie in de Wolvegaster drafpiste. Hij kwam kwam als eerste over de finish en won daarmee 2.500 euro. Het bedrag komt geheel ten goede aan Sportstichting Dol Fijn uit Drachten.

Fantastisch seizoensdebuut voor Fado

Fantastisch seizoensdebuut voor Fado

Vrijdag 14 mei kwam de draver Fado de Padd voor het eerst dit seizoen in actie in de Wolvegaster drafpiste. De draver kwam als tweede over de finish en won daarmee 1.100 euro. Het bedrag komt geheel ten goede aan sportstichting Dol Fijn uit Drachten.

€2.900 voor Sportstichting Dol Fijn

€2.900 voor Sportstichting Dol Fijn

Sportstichting Dol Fijn uit Drachten ontvangt €2.900 euro van Stâl Boppeslach. De Stâl laat haar dravers uitsluitend koersen om geld bijeen te lopen voor het goede doel. Hierdoor maakt zij samen met het team van professionals en vrijwilligers het mogelijk om op sportieve wijze bij te dragen aan de (financiële) doelen van Sportstichting Dol Fijn.

Goed en veilig trainen met Fado

Goed en veilig trainen met Fado

Aonne de Wrede besteedt samen met Vera veel aandacht aan het inspannen van Fado. Hierdoor kan er goed en veilig worden getraind. Het inspannen kost vaak tussen de 15 en 20 minuten tijd. In de video hieronder zie je hoe het inspannen van Fado gaat.

Een salontafel voor de winnaar

Een salontafel voor de winnaar

De draverijen kennen in Fryslân een lange en bijzondere geschiedenis. Een geschiedenis die kon worden geschapen door de inzet en passie van velen. In Wolvega werd dat succes jaarlijks tot nog grotere hoogten gestuwd wanneer de Boll en Sharp draverijen op Lindenoord werden verreden. Die speciale koersdag werd door velen al ruim van tevoren in de agenda omcirkeld.

Trainingsfaciliteiten weer in topconditie

Trainingsfaciliteiten weer in topconditie

De maatregelen rondom COVID-19 beperken de voortgang van de drafsport in Nederland. Dat is heel erg jammer maar biedt ons tegelijkertijd de mogelijkheid om ons optimaal voor te bereiden op de herstart die er zeker zal komen.

Stâl Boppeslach vertrouwd op Victoriapark Wolvega

Stâl Boppeslach vertrouwd op Victoriapark Wolvega

Stal boppeslach koerst met haar dravers op het geweldige Victoriapark in Wolvega. Een van de beste en snelste drafbanen van Europa. Het aanbod van wedstrijden voor Franse koerspaarden is groot en dat biedt ons de mogelijkheid om te rijden voor het prijzengeld dat geheel ten goede komt aan Sportstichting Dol Fijn. De lange geschiedenis van de drafsport in Wolvega vindt zijn oorsprong in 1915 van de vorige eeuw. Meer dan 100 jaar geleden.

Omrop Frylân in gesprek met Stâl Boppeslach

Omrop Frylân in gesprek met Stâl Boppeslach

Omrop Fryslân ging na het succesvolle debuut van Fado de Padd op Victoria Park Wolvega in gesprek met Marthijs Roorda, een van de initiatiefnemers van Stâl Boppeslach. Fado de Padd werd tweede en won 1.100 euro aan prijzengeld voor Sportstichting Dol Fijn.

Debuut Fado voor Stâl Boppeslach

Debuut Fado voor Stâl Boppeslach

Op vrijdag 2 oktober zal onze 5-jarige Fado de Padd zijn debuut maken in de Nederlandse drafsport. Twee weken geleden wist hij zich al onder leiding van rijder John Dekker te kwalificeren in Wolvega.

In 19.7 klaar voor drafseizoen

In 19.7 klaar voor drafseizoen

Na veel blessureleed is Fado klaar voor het drafseizoen in Wolvega. Op vrijdag 18 september 2020 kwalificeerde de ruin zich na een keurige tijd te hebben gereden.

Ready for training

Ready for training

Fado is klaar voor de training. Vera heeft hem net aangespannen en zij zal vandaag de training verzorgen. Trainer Aonne de Wrede werkt met verschillende schema's zodat de paarden fit, scherp en gezond blijven.