• darkblurbg

Stâl Boppeslach, een draverscollectief waarin bedrijven en particulieren zich hebben verenigd, probeert goede doelen te ondersteunen met financiële middelen. Een uniek concept! Het collectief laat haar dravers uitsluitend koersen om geld bijeen te lopen voor goede doelen met maatschappelijk toegevoegde waarde. Hiermee dragen we een steentje bij aan het realiseren van de door hen gestelde doelstellingen.

Ronald McDonald Hoeve (2022)

In 2022 zet Stâl Boppeslach zich met haar draver Fado zich in om zoveel prijzengeld te verdienen dat we vervolgens doneren aan de Ronald McDonald Hoeve. In de Friese Hoeve, is het aangepaste vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds gehuisvest. Hier kunnen zorgintensieve kinderen en jongeren t/m 25 jaar onbeperkt genieten. Met familie, vrienden of in groepsverband. Of als logeeruitje met hun zorghulp. In en om dit landelijke, ruim opgezette vakantiehuis maken de aanpassingen en voorzieningen het de gezinnen zo gemakkelijk mogelijk. Het betrokken team helpt ze, samen met haar vrijwilligers, op weg.

Sportstichting Dol Fijn (2021)

In het seizoen 2021 hebben we Sportstichting Dol Fijn kunnen ondersteunen. De Sportstichting bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die - elk op een geheel eigen wijze - zich volop sterk maken om sport voor mensen, van jong tot oud met een beperking, mogelijk te maken. Voor mensen die een lichamelijke of geestelijke beperking hebben is sport niet vanzelfsprekend. En hoewel sport en bewegen gezond zijn is het voor Sportstichting Dol Fijn een grote financiële uitdaging om dat juist voor deze doelgroep wekelijks te organiseren. Met de inspanning van stâl Boppeslach in 2021 hebben we € 19.150 kunnen doneren aan de Sportstichting. Dat bedrag komt geheel ten goede aan het organiseren van sportactiviteiten voor de leden van Sportstichting Dol Fijn!