• darkblurbg

In de Friese Hoeve, is het aangepaste vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds gehuisvest. Hier kunnen zorgintensieve kinderen en jongeren t/m 25 jaar onbeperkt genieten. Met familie, vrienden of in groepsverband. Of als logeeruitje met hun zorghulp. In en om dit landelijke, ruim opgezette vakantiehuis maken de aanpassingen en voorzieningen het de gezinnen zo gemakkelijk mogelijk. Het betrokken team helpt ze, samen met haar vrijwilligers, op weg.

Over de Ronald McDonald Hoeve
Voor gezinnen met een gehandicapt of ernstig ziek kind is het vaak ingewikkeld om een vakantie te organiseren. Het kind kan niet overal zelfstandig komen en heeft bij sommige activiteiten hulp nodig. Meedoen met andere kinderen is niet altijd vanzelfsprekend. In de Ronald McDonald Hoeve is een onbezorgde vakantie wel mogelijk. Het hele gezin kan verblijven in een volledig aangepast vakantieappartement. De Hoeve bevindt zich naast de hoofdvestiging van Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag.
Groepen kinderen of jongeren met een handicap kunnen ook in de Ronald McDonald Hoeve samenkomen, bijvoorbeeld tijdens een school- of sportkamp. Schoolklassen kunnen zelf ook themaweekenden organiseren: in Beetsterzwaag kunnen ze zwemmen, gebruik maken van de klimwand in de sporthal, de natuur in of culturele uitstapjes maken. Gehandicapte jonge sporters kunnen trainen in de aangepaste sporthal en logeren in de vier vakantieappartementen, die gebruikt kunnen worden als groepsaccommodatie. Als er nog meer ruimte nodig is, kunnen ook de vier gastenkamers worden benut.
Naast vakantieverblijf is de Ronald McDonald Hoeve ook een logeerplek voor gezinnen van wie het kind in behandeling is bij Revalidatie Friesland. Zo hoeft het kind zijn ouders niet te missen; een veilige en prettige gedachte.
In de Hoeve bevindt zich ook een Ronald McDonald Huiskamer. Hier kunnen kinderen die in het revalidatiecentrum onder behandeling zijn, samen met hun ouders, broertjes en zusjes verblijven. Een plek om tot rust te komen, een kopje koffie te drinken of een krant te lezen. Broertjes en zusjes kunnen er naar hartenlust spelen, zodat ze zich niet hoeven te vervelen tijdens het wachten.

In de Hoeve kunnen kinderen echt even op adem komen. Met het hele gezin (ook opa en oma) of in groepsverband, vanuit een vereniging of lotgenotencontact. Ook jongeren t/m 25 jaar vieren hier samen vakantie en nemen eventueel hun zorghulp mee. De Hoeve is verder een vertrouwde uitvalsbasis wanneer kinderen zijn opgenomen of revalideren.

De drempelvrije en ruime, aangepaste appartementen van de Hoeve geven de gezinnen bewegingsvrijheid. Aanwezige hulpmiddelen maken het ze zo gemakkelijk mogelijk. Alles in een sfeervolle setting voor ultiem vakantiegevoel. Ontspannen bij de open haard, roetsjen van de inpandige glijbaan, gamen op zolder of (aangepast) paardrijden. Ze kunnen erop uit in de weidse, rolstoelvriendelijke omgeving.

Samenwerken met Stâl Boppeslach
In 2022 zet Stâl Boppeslach zich met haar draver Fado zich in om zoveel prijzengeld te verdienen dat we vervolgens doneren aan de Ronald McDonald Hoeve. En dat is hard nodig omdat de stichting afhankelijk is van de inzet van vrijwilligers en donateurs. De stichting verricht ontzettend belangrijk werk en helpt kinderen en volwassenen op de momenten dat zij dat het hardst nodig hebben. Meer dan voldoende aanleiding voor Stâl Boppeslach om op de drafbanen in Nederland en daarbuiten te strijden voor het prijzengeld!