Draver Fado de Padd geniet van welverdiend pensioen op Zorgboerderij De Klompenhoeve
Draver Fado de Padd geniet van welverdiend pensioen op Zorgboerderij De Klompenhoeve
Gepubliceerd op: 29-10-2024
Na een succesvolle en inspirerende carrière op zowel Nederlandse drafbanen voor Stâl Boppeslach, mag Fado de Padd, het negenjarige draverspaard, nu genieten van een welverdiend pensioen. Onder begeleiding van trainer Ao de Wrede heeft Fado niet alleen indrukwekkende prestaties neergezet, maar ook een aanzienlijk bedrag van €35.000 aan prijzengeld verzameld, dat is gedoneerd aan twee Friese goede doelen: Sportstichting Dol Fijn uit Drachten en de Ronald McDonald Hoeve te Beetsterzwaag.
De carrière van Fado de Padd is bijzonder; als afgeschreven sportpaard uit Frankrijk vond hij bij Stal Boppeslach en trainer Ao de Wrede een nieuwe kans. Onder de zorg van deze ervaren trainer ontpopte hij zich tot een succesvol paard en behaalde hij maar liefst 18 podiumplaatsen. Zijn inzet en prestaties zijn een prachtig mooi voorbeeld van doorzettingsvermogen en de waarde van goede begeleiding.
Vervolg sportieve carrière
Met zijn pensioen heeft Fado een nieuwe bestemming gevonden bij Zorgboerderij De Klompenhoeve in Egmond aan den Hoef die dagbesteding verzorgt voor kinderen en volwassenen die dat hard nodig hebben. Stâl Boppeslach doneerde de draver aan De Klompenhoeve om hem een nieuw en fantastisch thuis te gunnen. Want hier zal hij zijn dagen mogen doorbrengen tussen velen die van zijn gezelschap zullen genieten.Met de liefde en zorg die hij hier ontvangt van de cliënten, vrijwilligers en medewerkers van De Klompenhoeve, betekent dat een dankbaar vervolg van zijn sportieve carrière.
Koersen voor maatschappelijke organisaties
Initiatiefnemer Marthijs Roorda licht toe: “Fado heeft zoveel gegeven, het is mooi om hem nu een rustige en liefdevolle plek te kunnen gunnen waar hij kan genieten van een welverdiende rust.” Trainer Ao de Wrede, die Fado jarenlang onbezoldigd heeft begeleid: "Hy hat it geweldich dien, in earlik en ferskriklik leaf hynder. Ik bin bliid dat de jongens him no skonken hawwe oan in soarchbuorkerij, want Fado fertsjinnet sa'n plak en de minsken en bern fertsjinje him." Bij Stal Boppeslach kijken we met ontzettend veel plezier terug op de bijzondere carrière van Fado en de positieve impact die we daarmee hebben kunnen creëren voor maatschappelijke organisaties in Friesland.