• darkblurbg

Fado bewijst vakmanschap De Wrede

Gepubliceerd op: 04-12-2021

Vrijdag 3 december was Victoriapark Wolvega weer hét toneel van de volgende bijzondere prestatie van draver Fado die met John Dekker op geweldige wijze wist te winnen.

Trainer Aonne de Wrede, had Fado opnieuw geweldig voorbereid op zijn race in Wolvega. Aanvankelijk was het de bedoeling om wedstrijdritme op te doen om op 10 december aanstaande, de dag van de grote finale, topfit aan de start te verschijnen. De pupil van De Wrede, natuurlijk weer gereden door vaste rijder John Dekker, dacht daar anders over. Hij was al helemaal ready to go en liet dat, ondanks de verre van ideale baan omstandigheden, ook zien! 

Race

Rond de klok van kwart voor 12 trof Fado 9 ervaren tegenstanders maar was hij opnieuw de sterkste. Dat kwam mede door de intelligente rijstijl van John Dekker. Hij wachtte tot de laatste ronde voordat hij Fado aanspoorde om zijn klasse te tonen. Driedik door de laatste bocht, vuile meters makend, haalde hij zijn voorliggers in en liep als een kampioen naar de eindstreep. Wéér € 2.250 verdiend.

Sportstichting Dol Fijn

Opnieuw een geweldige prestatie. Dit bedrag komt geheel ten goede aan Sportstichting Dol Fijn uit Drachten. Met deze 5e overwinning van het seizoen heeft Stâl Boppeslach € 12.900 aan prijzengeld verdiend dat geheel ten goede komt aan het stimuleren van de sportactiviteiten die Sportstichting Dol Fijn organiseert voor haar bijzondere leden!