• darkblurbg

Fado gaat voor sportieve revanche

Gepubliceerd op: 19-11-2021

Vanavond gaat Stâl Boppeslach voor een sportieve revanche. In Wolvega komt Fado om 17.49 uur aan de start in een race over 2.600 meter. Het wordt een ongelofelijk moeilijke opgave. Toch is trainer Aonne de Wrede optimistisch en gaan we natuurlijk voor de winst.

Het meest recente optreden van Fado twee weken geleden in Wolvega eindigde in mineur. Fado liep samen met John Dekker door toedoen van een concurrerende rijder een zekere podiumplaats mis. In de laatste ronde werd hij de baan uitgereden en vervolgens uitgeschakeld. 

Sportieve revanche

Vanavond gaan we voor een sportieve revanche. In Wolvega komt Fado opnieuw aan de start in een race over 2.600 meter. Het wordt een ongelofelijk moeilijke opgave. John Dekker moet met Fado starten met het slechtst denkbare startnummer en heeft een gebrek aan wedstrijdritme. Toch is trainer Aonne de Wrede optimistisch en gaan we natuurlijk voor de winst. Een eerste plaats levert ruim € 2.000 op, een bedrag dat Sportstichting Dol Fijn natuurlijk goed kan gebruiken. 

Het Fries Winterkampioenschap van 3 december aanstaande waar Fado zou starten in de Grand Prix Charité gaat helaas niet door. De overheidsmaatregelen rondom Covid-19 maken het onmogelijk om van dit event een fantastische drafsport avond te maken waarvoor het publiek graag naar Victoria Park Wolvega komt. We hopen dat er snel duidelijkheid komt en dat deze prachtige wintertitel in het nieuwe jaar kan worden verreden. 

Tot die tijd gaan de races door en proberen we met Fado in de komende weken nieuwe prachtige resultaten te boeken. 

Volg live

De race is om 17.49 uur live te volgen via www.victoriaparkwolvega.nl/livestream.