• darkblurbg

Fado klaar voor double

Gepubliceerd op: 16-12-2021

Ieder seizoen worden aan het einde van het jaar de finales verreden op Victoria Park Wolvega. Paarden die uitkomen in een bepaalde klasse kunnen punten verdienen om zich hiervoor te kwalificeren. Na het succes van vorige week, verschijnt Fado deze week nogmaals in een finale!

Het team van Stâl Boppeslach boekte op vrijdag 10 december een ongelofelijk succes. In de grote finale van de Bronze Challenge op Victoria Park Wolvega liet John Dekker met Fado de concurrentie ver achter zich. De combinatie, zoals altijd gemanaged door trainer Ao. De Wrede, won de finale met overmacht en pakte daarmee de hoofdprijs van €5.000. 

Met deze overwinning bracht Stâl Boppeslach haar seizoenstotaal op €18.000. Dat bedrag gaat volledig naar Sportstichting Dol Fijn. Zij organiseren en faciliteren sportactiviteiten voor kinderen en volwassenen met een beperking in Friesland. Voor de gepensioneerde Ao. De Wrede was dit alweer zijn zesde overwinning met Fado in slechts elf starts. Statistieken waar velen slechts van kunnen dromen. 

Double

Omdat Fado ook al twee keer succesvol is gestart in de hogere klasse; de Silver Challenge, heeft hij ook een startbewijs verdiend voor deze finale. De 'Championnat Des Trotteurs Francias' wordt as. vrijdag 17 december verreden. 

Ao. De Wrede heeft samen met Vera Akkerman gewacht tot het laatste moment om Fado in te schrijven voor deze finale. Het ijzersterke optreden van Fado vorige week bewees zijn bloedvorm en dus gaat Stâl Boppeslach er vol voor. Met opnieuw een prijzenpot van €10.000 mag pikeur John Dekker het opnemen tegen hele sterkte tegenstanders en gaat hij vol voor de Double. 

Volg live

De race is om 18.30 uur live te volgen via www.victoriaparkwolvega.nl/livestream.