• darkblurbg

Fado klaar voor volgende uitdaging

Gepubliceerd op: 09-06-2021

Fado is er weer klaar voor! Aankomende vrijdag start hij opnieuw in Wolvega in de prix TF My Winner. Het is de 7e race van de dag en deze begint om 14.15 uur. De verwachtingen zijn gespannen want zijn laatste 2 optredens waren spectaculair op Victoriapark: hij werd in zijn eerste race 2e en de daarop volgende zelfs 1e!

Het waren drukke weken voor Fado de Padd. De Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad, Omrop Fryslân en de Drachtster Courant wilden het fijne weten van Stâl Boppeslach, Fado en van zijn bijzondere trainer nadat er in 4 weken tijd € 3.600 voor sportstichting Dol Fijn was verdiend op Victoriapark Wolvega. 

Fitheid

Of de draver topfit aan de start verschijnt vrijdag 11 juni? "Fado is zonder meer hersteld van zijn winnende race en liet op de oefenbaan zien dat hij klaar is voor zijn volgende uitdaging," zei trainer Aonne de Wrede. 

Uitdaging

Die uitdaging is er zeker. In plaats van de gebruikelijke autostart moet er vrijdag 'vanuit de banden' worden gestart met de race over 2600 meter. Voor Fado is dat nieuw want hij is alleen bekend met de startprocedure 'achter de auto'.

Tegenstand

Er zijn 8 tegenstanders in de race, verdeeld over 2 startvakken waarbij Fado in het achterste vak moet starten. Het voorste vak, bezet door de paarden die minste geld hebben verdiend, krijgt een voorsprong van 25 meter. Het zijn geen ideale omstandigheden maar zegt trainer Aonne de Wrede: "Hij is een slimme draver aan het worden, ik maak me er geen zorgen over. Dat komt ook omdat we met John Dekker over een uitstekende rijder beschikken die de beginnende draver uitstekend weet aan te voelen. Hij is de ideale man voor Fado," zo besluit de trainer. 

Volg het live

Kijk de race weer live om 14.15 uur via www.victoriaparkwolvega.nl/livestream/.