• darkblurbg

Fado niet fit maar wordt alsnog zesde in harde koers

Gepubliceerd op: 10-06-2022

Vandaag stond de Prix Son Pardo voor Fado op het programma. De race over 2100 meter werd op Victoriapark Wolvega verreden en voor de beste deelnemers viel er 5.000 euro te verdienen.

Het had een mooie dag moeten worden voor stâl Boppeslach en de Ronald Mc Donald Hoeve. Fado was uitstekend hersteld van zijn laatste race op Victoriapark die hij heel knap wist te winnen. Dat leverde ruim 2.250 euro op voor de Ronald Mc Donald Hoeve. Vandaag liep het helaas allemaal anders.

Voor de winst rijden

Trainer Aonne de Wrede en rijder John Dekker waren uiterst tevreden met het resultaat van twee weken terug en ook vandaag waren zij optimistisch over de kansen van de ruin.  "Als hij doet wat hij altijd kan dan moeten we kunnen winnen," had De Wrede vooraf nog gezegd.  

Geen ideale omstandigheden

Maar de race van vandaag was echter een hele andere dan twee weken terug. Maar liefst negen sterke tegenstanders wilden Fado met Dekker van de winst afhouden en met startnummer 6 had Fado het niet getroffen. Vanaf die plek zou het heel moeilijk worden om direct naar de kop te rijden. Dat gold niet voor concurrent Jaap van Rijn die met Hokus D'Hertals aan de start was verschenen. 

Geen risico's

Hij was direct vertrokken en Dekker moest daardoor met Fado de hele race 'buitenom'. Dat kostte veel kracht en daarbij kwam dat Fado verre van topfit aanvoelde tijdens de race. Dekker nam daardoor geen grote risico's. Want toen in de laatste bocht duidelijk werd dat winnen er niet in zat, liet Dekker zijn pupil rustig naar de finish rijden. 

Een zesde plaats

Uiteindelijk werd Dekker die na de laatst bocht nog in tweede positie lag achter Jaap van Rijn, nog ingehaald door vier concurrenten. Dat betekende dat Stâl Boppeslach vandaag genoegen moest nemen met een zesde plaats. Evengoed leverde dat nog 200 euro op voor de Ronald Mc Donald Hoeve.

Niet in orde

Aonne de Wrede was verrast door het tegenvallende resultaat en vermoedde dat er meer aan de hand moest zijn met Fado. Hij vertrok na de race direct naar de dierenkliniek waar een arts Fado onderzocht en een keelontsteking vaststelde. Dat is een grote tegenvaller voor het team maar wel een logische verklaring voor het resultaat van vandaag. Voor nu betekent dat even pas op de plaats maken, herstellen en weer fit worden, maar dat is Aonne de Wrede die samen met Vera Akkerman Fado traint en verzorgt, wel toevertrouwd.