• darkblurbg

Fado op weg terug en klaar voor rentree

Gepubliceerd op: 01-11-2021

Trainer Aonne de Wrede bereidt Fado voor op slotakkoord voor Sportstichting Dol Fijn op Victoria Park Wolvega.

Het einde van het drafseizoen voor Fado nadert snel. Na overwinningen in Wolvega en Gelsenkirchen kende de pupil van trainer Aonne de Wrede een kleine terugslag. Een spierblessure hield hem de hele maand oktober aan de kant. 

Opnieuw beginnen

Met rust, een aangepast trainingschema en verschillende zwemoefeningen is de draver weer fit en heeft laatste fysieke tests glansrijk doorstaan. Hij is klaar voor de drie spectaculaire races die in de komende weken op Victoria Park Wolvega worden verreden. Het slotstuk, de Grande finale die voor 3 december op de agenda staat, wordt zijn laatste optreden in 2021.

Debuut in Silver Challenge

Aonne de Wrede die erg zuinig is met Fado heeft nu het sein op groen gezet om op vrijdag 5 november aanstaande acte de présence te geven in Wolvega. Fado debuteert in de hogere klasse en moet het opnemen tegen betere en snellere paarden. De race is bedoeld om wedstrijdritme op te doen en terug te komen op niveau. De franse ruin kan, wanneer alles meezit, op 19 november weer hoge ogen gooien om vervolgens tijdens de Open Friese kampioenschappen op 3 december voor een uitverkocht huis mee te kunnen doen voor de winst. 

De race van aanstaande vrijdag start om 13.50 uur en is live te volgen via www.victoriaparkwolvega.nl/livestream/.