• darkblurbg

Fado scoort hattrick voor Sportstichting Dol Fijn

Gepubliceerd op: 09-07-2021

Vrijdag 9 juli kwam de Fado de Padd weer in actie namens Stâl Boppeslach voor Sportstichting Dol Fijn. Nadat hij de wedstrijd van 25 juni miste vanwege ziekte, keerde hij vandaag terug naar de baan waar hij de laatste twee races wist te winnen.

Trainer Ao. de Wrede was in de afgelopen twee weken bezorgd geweest over zijn pupil. Fado was ziek geworden, een stevige griep hield hem bijna twee weken lang van de trainingsbaan. Hij miste daardoor de race van 25 juni in Wolvega. Pas daarna knapte hij echt op maar heeft maar kort kunnen trainen want de trainer wilde geen enkel risico nemen.

Vrijdag kwam hij weer in actie in de Wolvegaster drafpiste. In de 2e race: Prix TF AS DES JACQUETS stuitte hij op 10 tegenstanders die hij de baas moest zien te worden over 2600 meter. Vaste toppikeur John Dekker was weer speciaal voor Stâl Boppeslach uit Noord-Holland gekomen om vol voor de winst te kunnen gaan.

Spannende start

Met startnummer 8 was het niet eenvoudig om een flitsende start te maken. Door het volle deelnemersveld was er weinig ruimte en dat betekende dat Fado de eerste 700 meter van de race in het derde spoor aan de buitenkant moest lopen. Hij werd daarmee veroordeeld tot veel extra vuile meters. Dekker, geenszins in paniek, bleef de rust bewaren en met een tussensprint nam hij vervolgens de kop van het veld over. Vanaf daar werd hij fel aangevallen door Rick Ebbinge, die met Hachico heel dichtbij leek te komen. Dat gold ook voor El Greco, een paard dat met Stefan Schoonhoven weer hoge ogen gooide.  

€2.250 voor Sportstichting Dol Fijn

Dekker kwam met Fado uiteindelijk niet echt in de problemen en tekende voor zijn 3e overwinning op rij. Een loepzuivere hattrick! De eerste prijs was vandaag maar liefst € 2.250 dat natuurlijk ten goede komt aan Sportstichting Dol Fijn uit Drachten.

Terugkijken