• darkblurbg

Fado staat er meteen weer

Gepubliceerd op: 27-05-2022

Na een fantastisch seizoen in 2021, goed voor maar liefst 20.000 euro voor Sportstiching Dol Fijn kwam Stâl Boppeslach met Fado voor het eerst weer aan de start. In het nieuwe seizoen zet de Stâl zich in voor de Ronald Mc Donald Hoeve in Beetsterzwaag – een stichting die het voor gezinnen met een zorgintensief kind mogelijk maakt om (aangepast) te genieten van een korte vakantie. Fado liet gelijk zijn klasse zien en sleepte de eerste prijs van € 2.250 binnen.

Op Victoria Park Wolvega moest het vrijdag voor het eerst dit jaar weer gebeuren. De verwachtingen waren gespannen. Vaste rijder John Dekker kwam met Fado weer de baan in en om 12.35 uur namen zij het in de Prix Etonnant op tegen 8 sterke tegenstanders. Met startnummer 4 was hij snel weg en Dekker manoeuvreerde Fado vrijwel meteen in een goede positie. De race over 2100 meter vergde behoorlijk wat inspanning maar mede door de eindeloze trainingsuren van afgelopen maanden, gaf Fado geen kick. In de slotronde kwam het spel op de wagen en John Dekker wist dat Fado nog genoeg energie in de tank had en won zijn eerste race heel sterk.

Ronald McDonald Hoeve

Voor het bestuur van de Ronald McDonald Hoeve was het ontzettend spannend. Zij konden de race volgen via livestream van ZEturf.nl. Bestuurslid Marc Stallinga had ervan genoten. “Wat een geweldige race en wat een klassepaard is Fado. We hadden hier vooraf niet op durven rekenen. Echt fantastisch.”  De eerste prijs van € 2.250 komt uitstekend van pas omdat de stichting met name afhankelijk is van donateurs om hun belangrijke werk voort te kunnen zetten in Beetsterzwaag.

Op niveau

Trainer Aonne de Wrede had vooraf het vertrouwen uitgesproken in zijn pupil. “Hij is beter en sterker dan vorig jaar,” durfde de ervaren professional, die in zijn leven al duizenden paarden trainde, te stellen. Hij is samen met zijn assistent Vera Akkerman al sinds februari opnieuw met Fado aan de slag gegaan. “Ik wilde hem weer geleidelijk op niveau brengen. Paarden hebben echt tijd nodig om fit te worden en in het ritme te komen. Die tijd moet je ze gunnen.”