• darkblurbg

Fantastisch seizoensdebuut voor Fado

Gepubliceerd op: 14-05-2021

Vrijdag 14 mei kwam de draver Fado de Padd voor het eerst dit seizoen in actie in de Wolvegaster drafpiste. De draver kwam als tweede over de finish en won daarmee 1.100 euro. Het bedrag komt geheel ten goede aan sportstichting Dol Fijn uit Drachten.

Fado verscheen aan de start van de Prix Greatman de Busset. Een race over 3100 meter met in totaal een prijzenpot van 5.500 euro. De afgelopen zes maanden is de Friese trainer Aonne de Wrede opnieuw dag in dag uit met de viervoeter in de weer geweest om hem klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. “Ik ben ongelofelijk blij met deze prestatie en hoop dat we een mooie basis hebben gelegd voor dit seizoen”, zei de succestrainer.

Fado, die nog nooit een race over deze afstand heeft gelopen, verbaasde vriend en vijand door op magistrale wijze de tweede plaats op te eisen. Hij verdiende daarmee 1.100 euro, een bedrag dat wederom geheel ten goede komt aan sportstichting Dol Fijn uit Drachten.  In 2020 kwam Fado – door de perikelen rondom COVID 19 – slechts één keer aan de start. Hij liep toen gelijk in de prijzen voor het goede doel. Sportstichting Dol Fijn uit Drachten ontving in 2020 €2.900 euro van Stâl Boppeslach.