• darkblurbg

Franse draver wint wéér voor Sportstichting Dol Fijn

Gepubliceerd op: 11-06-2021

Vrijdag 11 juni kwam de draver Fado de Padd weer in actie namens Stâl Boppeslach voor Sportstichting Dol Fijn. Het was alweer zijn derde start dit seizoen. De verwachtingen waren gespannen want na 2e te zijn worden bij zijn debuut, volgde een geweldige overwinning twee weken geleden.

Vrijdag kwam hij weer in actie in de Wolvegaster drafpiste. In de 7e race: Prix TF Winner stuitte hij op 8 tegenstanders die hij de baas moest zien te worden over 2600 meter. Trainer Aonne de Wrede had ‘zijn’ Fado weer uitstekend aan de start weten te brengen. De fitte en in vorm zijnde Fado bouwde samen met vaste toprijder John Dekker zijn race zorgvuldig op. Pas in de laatste ronde stoomde hij op fantastische wijze naar voren om in de laatste bocht de koploper Harley Mokoson met wereldkampioen Rick Ebbinge naar de tweede plaats te verwijzen. Hij tekende daarmee voor zijn 2e overwinning op rij, goed voor €2.500. Ook dit bedrag komt geheel ten goede aan Sportstichting Dol Fijn uit Drachten.

De prestaties van Stâl Boppeslach zijn broodnodig voor Sportstichting Dol Fijn. Met de nu al €6.100 die dit seizoen is verdiend, heeft het bestuur van Dol Fijn grote plannen. Er is een wachtlijst voor kinderen uit de doelgroep die heel graag willen leren zwemmen. Vanwege een verstandelijke en/of lichamelijke beperking hebben zij extra begeleiding nodig om het felbegeerde zwemdiploma te halen. Door een gebrek aan professionele instructeurs moesten deze kinderen wachten op een plek. Met de steun van Stâl Boppeslach kunnen ook deze kinderen vanaf september naar zwemles!