• darkblurbg

Grote prijs op Victoria Park Wolvega lonkt voor Stâl Boppeslach

Gepubliceerd op: 09-12-2021

Het draversseizoen van Fado loopt ten einde. Ondanks een tweetal vervelende blessures kwam hij dit seizoen 10 keer aan de start. Maar Team Stâl Boppeslach beleefde uiteindelijk een fantastisch seizoen. Aankomende vrijdag stuurt trainer Aonne de Wrede Fado voor de laatste maal dit seizoen de drafpiste in.

Afgelopen vrijdag op 3 december mocht trainer Aonne de Wrede, die wordt geassisteerd door Vera Akkerman, alweer zijn 5e overwinning van het seizoen laten noteren. Fado won met veel overtuiging zijn race over 2600 meter tegen sterke en ervaren tegenstanders. Opnieuw mocht Stâl Boppeslach €2.250 bijschrijven. Daarmee komt het seizoenstotaal op €13.000. Een fantastisch bedrag dat naar sportstichting Dol Fijn gaat.

Grote finale voor Franse paarden

De Grote Finale voor Franse paarden vindt vrijdag 10 december plaats op Victoriapark in Wolvega. De prijzenpot is gevuld met €10.000 (!) euro, waarvan €5.000 op de winnaar ligt te wachten. Hoewel de finale slechts 7 dagen na het laatste optreden van Fado wordt verreden is trainer De Wrede vol vertrouwen. “Fado is fitter dan ooit en ik verwacht dat hij vrijdag opnieuw kan laten zien hoe goed hij is.” Fado start met het ongelukkige nummer 8 waardoor rijder John Dekker in de eerste meters koel moet blijven om een goede positie te veroveren in het veld.

Vakspecialisten

Hoewel het seizoen nu al meer dan geslaagd is wordt het vrijdag erop of eronder voor het team. Alles zal uit de kast worden gehaald om Fado’s seizoenstotaal te verhogen met opnieuw een eerste prijs. Dat zou hem tot een van de besten maken en hem onderscheidden van al die honderden paarden die in het afgelopen jaar in Wolvega aan de start zijn verschenen. Fado staat al in de top 10 en dat geeft eens te meer aan dat trainer Aonne de Wrede en rijder John Dekker absolute vakspecialisten zijn.

Livestream

De Grote Finale in Wolvega wordt live uitgezonden op de franse televisie en kan ook om 12.15 uur via de livestream worden bekeken.