• darkblurbg

Internationaal succes voor Stâl Boppeslach

Gepubliceerd op: 14-09-2021

Op zondag 12 september beleefde de draver Fado de Padd een geweldig debuut op de Duitse drafbaan in Gelsenkirchen. Trainer Aonne de Wrede had een internationale race uitgezocht om zijn Franse pupil aan een nieuwe test te onderwerpen. De twee-eenheid Fado/John Dekker – de vaste en uitstekende rijder namens de stâl – moest het opnemen tegen 10 sterke tegenstanders.

Vlak voor 11.50 uur verzamelden de Nederlandse, Duitse en Franse deelnemers zich achter de startauto om de strijd aan te gaan om de PREIS VON VICHY, een race over 2.000 meter. Aonne de Wrede had in de afgelopen weken de training aangepast om Fado perfect voor te bereiden op zijn debuut in Duitsland waar in tegenstelling tot Nederland de races ‘rechtsom’ worden verreden. 

Race

John Dekker had vooraf met De Wrede het strijdplan doorgenomen. Dat plan pakte perfect uit. Ondanks het ongunstige startnummer 7 was Dekker met Fado pijlsnel van start gegaan en had daarmee een positie voorin veiliggesteld. Het duo bleef eerst in 2e positie aan de buitenkant om vervolgens af te zakken naar de 4e positie aan de buitenkant. Hierdoor kon Dekker halverwege de laatste ronde naar voren worden gebracht op de rug van een van zijn tegenstanders.  

Slotstuk 

Vlak voor het ingaan van de laatste bocht sloeg John Dekker toe. Hij maande Fado tot meer snelheid, stuurde hem om de drukte heen naar buiten waardoor hij driedik de laatste bocht moest ronden. Bij het uitkomen van de laatste bocht versnel Fado nog één keer en liep met veel machtsvertoon alleen naar de finish.  

Sportstichting Dol Fijn

Opnieuw een geweldige prestatie, goed voor € 1.300. Dit bedrag komt geheel ten goede aan Sportstichting Dol Fijn uit Drachten. Met deze 4e overwinning van het seizoen heeft Stâl Boppeslach meer dan € 10.000 aan prijzengeld verdiend dat geheel ten goede komt aan het stimuleren van de sportactiviteiten die Sportstichting Dol Fijn organiseert voor haar bijzondere leden!