• darkblurbg

Niemand krijgt vat op Fado de Padd

Gepubliceerd op: 10-12-2021

Vrijdag 10 december stond in het teken van de grote finale voor Franse paarden op Victoria Park Wolvega. De beste 12 dravers kwamen om 12.15 uur aan de start om op jacht te gaan naar de 10.000 euro aan prijzengeld die er viel te verdienen.

Stâl Boppeslach beleefde tot nu toe al een fantastisch seizoen. De gepensioneerde Ao. de Wrede liet zijn pupil 11 keer starten en vaste rijder John Dekker reed hem al 10 keer naar het podium. Een geweldig succes. 

Uitstekende start

Na de winst van vorige week, goed voor € 2.250, kwam de finale wel erg snel voor Fado. De pupil van stâl Boppeslach is echter in topvorm en daarom zag De Wrede de finale met veel vertrouwen tegemoet. Het ongelukkige startnummer 8 kon nog roet in het eten gooien maar rijder John Dekker, ervaren als hij is, was als eerste bij de startauto en ging werkelijk als een komeet van start. Hij nestelde zich direct achter mede-favoriet Fly Destin die met Jaap van Rijn ook goede winkansen had.

Laatste ronde

In de laatste ronde liet de combinatie Dekker/Fado zien wie er echt de beste was. Hij rukte op, stuurde in de laatste bocht om zijn voorligger heen, zette vervolgens nog één keer aan en liep vervolgens onbedreigd naar de finish.

Fantastisch bedrag voor Sportstichting Dol Fijn

Naast de wintertitel claimde Stâl Boppeslach ook het prijzengeld van € 5.000. Daarmee bracht Fado zijn seizoen totaal op maar liefst 18.000. Een fantastisch bedrag dat geheel ter beschikking gesteld wordt aan Sportstichting Dol Fijn uit Drachten.

Race terugkijken