• darkblurbg

Nieuw seizoen Stâl Boppeslach van start

Gepubliceerd op: 24-05-2022

Na een geweldig seizoen in 2021 kreeg draver Fado een welverdiende rustperiode. Hij liep vorig jaar bijna €20.000 bij elkaar. Een bedrag dat het bestuur van Sportstichting Dol Fijn dankbaar in ontvangst nam na een bezoek aan de stal in Lippenhuizen.

Trainer Aonne de Wrede gaf Fado twee maanden vakantie waarna hij samen met Vera Akkerman vanaf februari de training en voorbereiding op het nieuwe seizoen startte. De inmiddels 7-jarige Fado staat na 16 weken training weer te popelen om te beginnen. Volgens de trainers is hij er klaar voor om het een seizoen lang op te nemen tegen de sterkere tegenstanders die hij moet zien te verslaan op Victoria Park in Wolvega. 

De ouverture

Vrijdag 27 mei komt Fado voor het eerst aan de start op Victoriapark Wolvega. In de 3e race, de Prix Etonnant, strijdt hij om 12.35 uur met 9 tegenstanders om de podiumplekken. Natuurlijk is vaste toprijder John Dekker van de partij om in de koers samen met Fado opnieuw hoge ogen te kunnen gooien. De race is om 12.35 uur live te volgen via www.victoriaparkwolvega.nl/livestream.

Ronald McDonald Hoeve

Stâl Boppeslach zet zich in 2022 in voor de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. Deze stichting helpt gezinnen met een gehandicapt of ernstig ziek kind omdat het voor hen vaak ingewikkeld om een vakantie te organiseren. Het kind kan niet overal zelfstandig komen en heeft bij sommige activiteiten hulp nodig.

In de Ronald McDonald Hoeve is een onbezorgde vakantie wel mogelijk. Het hele gezin kan verblijven in een volledig aangepast vakantieappartement. Naast vakantieverblijf is de Ronald McDonald Hoeve ook een logeerplek voor gezinnen van wie het kind in behandeling is bij Revalidatie Friesland. Zo hoeft het kind zijn ouders niet te missen; een veilige en prettige gedachte.

Het te winnen prijzengeld wordt volledig beschikbaar gesteld aan de Ronald McDonald hoeve om nog meer gezinnen zoveel mogelijk te kunnen helpen.