• darkblurbg

Omrop Frylân in gesprek met Stâl Boppeslach

Gepubliceerd op: 02-10-2020

Omrop Fryslân ging na het succesvolle debuut van Fado de Padd op Victoria Park Wolvega in gesprek met Marthijs Roorda, een van de initiatiefnemers van Stâl Boppeslach. Fado de Padd werd tweede en won 1.100 euro aan prijzengeld voor Sportstichting Dol Fijn.

...........................................

Bericht van Omrop Fryslân

Het was het debuut voor Fado de Padd. Vrijdag kwam dit paard voor het eerst uit op het Victoriapark Wolvega uit naam van het collectief Stâl Boppeslach. Niet zomaar, maar voor een goed doel. Met een tweede plaats is er zo 1.100 euro prijzengeld bijeengebracht voor Stichting Dol Fijn.

Stâl Boppeslach is een samenwerking van bedrijven en particulieren, die van plan is paarden te laten rennen om zo geld op tafel te krijgen voor goede doelen. Stichting Dol Fijn is een organisatie die sport voor mensen met een beperking mogelijk maakt. In 2020 gaat het geld naar deze stichting.

Fado de Padd is een Franse draver van vijf jaar oud. Trainer Aonne de Wrede is de afgelopen zeven maanden druk bezig geweest om zich voor te bereiden, samen met de 25-jarige Vera Akkerman uit Ureterp. Er wordt nog een tweede paard klaargestoomd om wedstrijden te rijden, maar deze maakt later z'n debuut.

 

Luister het interview terug op de website van Omrop Fryslân.