• darkblurbg

Stâl Boppeslach vertrouwd op Victoriapark Wolvega

Gepubliceerd op: 08-10-2020

Stal boppeslach koerst met haar dravers op het geweldige Victoriapark in Wolvega. Een van de beste en snelste drafbanen van Europa. Het aanbod van wedstrijden voor Franse koerspaarden is groot en dat biedt ons de mogelijkheid om te rijden voor het prijzengeld dat geheel ten goede komt aan Sportstichting Dol Fijn. De lange geschiedenis van de drafsport in Wolvega vindt zijn oorsprong in 1915 van de vorige eeuw. Meer dan 100 jaar geleden.

De koersen werden op verschillende locaties in Wolvega georganiseerd. Vanaf 1991 werd het huidige multifunctionele drafcentrum Victoriapark geopend dat toen onder de naam Lindetrek haar populairiteit wist te verwerven.

Openingskoers
De allereerste koers die op de nieuwe drafbaan zou worden verreden op 21 oktober 1991 werd gewonnen door trainer/pikeur Hans Bot uit Lippenhuizen. Met zijn Flying Butcher kwam hij na 2100 meter als eerste over de streep en deed dat in een tijd van 1.21,0. Van deze ouverture waren ruim 5000 bezoekers getuige! Nu, 29 jaar later is het diezelfde Hans Bot die als voortreffelijk gastheer zijn entrainement heeft opgengesteld voor Stâl Boppeslach.

Baanrecord
Ook stâl Boppeslach trainer Aonne de Wrede kent de drafbaan als geen ander.  In de eerste helft van de jaren negentig wist hij het baanrecord van supercrack Yellowa te evenaren met zijn Excellent Speed (foto boven) die zijn naam veel eer aandeed door over 1609 meter 1.15,4 te laten noteren.

In 1998 legde hij de lat over 2100 meter voor zijn concurrenten een stukje hoger door met de Zweedse ruin Sitting Tight in 1.13,8 de baas te zijn in de drafpiste. Een record dat lang stand hield en de Zweedse ruin een eervolle plek in de roemrijke geschiedenis van het draversbolwerk in Wolvega wist te bezorgen.