• darkblurbg

Succes voor Fado bij debuut in Nederland

Gepubliceerd op: 02-10-2020

Fado de Padd van Stâl Boppeslach heeft bij zijn debuut op vrijdag 2 oktober meteen succes geboekt.

Op Victoriapark Wolvega debuteerde de 5-jarige Fado de Padd in Nederland en leverde een uitmuntende prestatie. Door 2e te worden achter favoriet Flevo Renka sleepte de atletische draver een fantastisch bedrag aan prijzengeld in de wacht. De verdiende € 1100 aan prijzengeld komt geheel ten goede aan Sportstichting Dol Fijn.

Stâl Boppeslach is een uniek samenwerkingscollectief van bedrijven en particulieren. Het collectief laat haar dravers uitsluitend koersen om geld bijeen te lopen voor goede doelen met maatschappelijk toegevoegde waarde. Het team van professionals en vrijwilligers maakt het mogelijk om Sportstichting Dol Fijn financieel te ondersteunen, een organisatie die sport voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking in Friesland mogelijk maakt.

Koersverslag

Fado de Padd, gereden door vaste rijder John Dekker vertrok razendsnel uit de startblokken. Hij ging als leider de eerste bocht in om vervolgens de koppositie af te staan aan Espion, gereden door Dion Tesselaar. De eerste 500 meter ging hard want beide dravers lieten een kilometertijd van 1.13,1 noteren. John Dekker bleef rustig achter de nieuwe koploper rijden totdat deze de pijp aan Maarten moest geven. Fado nam voor even de koppositie over maar zag toen Flevo Renka met de wereldkampioen aan de leidsels passeren. Deze was de hele koers achter in het peloton gebleven om zijn krachten te sparen. Dat gold ook voor Favorite d'Atout maar in het zicht van de finish werd hij uitgeschakeld wegens onregelmatig draven. Fado liep in 2e positie naar de eindstreep achter de als favoriet getipte Flevo Renka. Die kon hij niet van de winst afhouden. Hij werd wel als absolute outsider 2e in zijn allereerste koers in Nederland. Een fenomenale prestatie!

Bekijk de koers