• darkblurbg

Weer podium voor Fado in finale

Gepubliceerd op: 18-12-2021

Het was de tweede finale voor draver Fado in slechts 7 dagen tijd. Na de spectaculaire winst van 10 december – goed voor 5.000 euro – kwam hij gisteren op Victoria Park Wolvega in het Championnat des Trotteurs Francais aan de start. In een sterk bezet deelnemersveld van oudere en sterkere drafkanonnen probeerde rijder John Dekker het onmogelijke: winnen.

Trainer Aonne de Wrede had Fado een lichte trainingsweek gegeven die werd verzorgd door Vera Akkerman. De allerlaatste race van het seizoen vond plaats op de zware baan in Wolvega. De start om 19.00 uur verliep niet vlekkeloos en John Dekker kreeg maar moeilijk positie in het veld. Defi Magik, een gevaarlijke concurrent ging wel voortreffelijk van start. Hij werd gevolgd door wereldkampioen Rick Ebbinge met Fier D’ars. In de race over 2600 meter kwam Fado nooit in zijn ritme. In de laatste ronde toonde hij veerkracht, herpakte zich en zette de eindsprint in om op een grandioze manier derde te worden. Goed voor 1.250 euro. 

Sportstichting Dol Fijn

Het was het maximaal haalbare wist ook rijder John Dekker die Stâl Boppeslach al vanaf het begin af aan bijstaat. Het prijzengeld wordt toegevoegd aan het totaal en komt geheel ten goede aan Sportstichting Dol Fijn uit Drachten. Fado startte dit jaar 11 keer, won vijfmaal, werd driemaal tweede en tweemaal derde. Dol Fijn mag maar liefst € 19.150 tegemoetzien. Een geweldig bedrag waarmee zij volop sportactiviteiten voor kinderen en volwassenen met een beperking kunnen organiseren in Friesland.

Kijk de race terug