• darkblurbg

Weer vertrouwen na laatste optreden

Gepubliceerd op: 23-06-2022

Helaas liep de laatste koers van Fado anders dan verwacht. Hij bleek last te hebben van een keelontsteking. Inmiddels is Fado hersteld en heeft het trainersduo Aonne en Vera vertrouwen in zijn prestaties van aankomende vrijdag. In de Prix Duc de Tyrole die om 13.55 uur begint, komt Fado met de in grootse vorm stekende John Dekker aan de start.

Keelontsteking

Het had een mooie dag moeten worden voor Stâl Boppeslach op vrijdag 10 juni. Draver Fado leek na zijn overwinning van twee weken helemaal klaar om ook in zijn tweede race van het seizoen hoge ogen te kunnen gooien. Niets bleek minder waar. Want na de start in de Prix Son Pardo had rijder John Dekker al snel in de gaten dat Fado het die dag ‘even niet had’. Dekker nam geen risico’s en liet het paard in zijn waarde en reed alsnog naar een keurige 6e plaats. Goed voor €200 voor de Ronald Mc Donald Hoeve. 

Na de koers vertrokken trainer Aonne de Wrede en Vera Akkerman meteen naar de dierenkliniek voor onderzoek. Fado bleek last te hebben van een vervelende maar onschuldige keelontsteking. De Wrede liet hem vervolgens thuis in Lippenhuizen een week lang rusten waarna hij de training weer kon oppakken. 

Herstel

Inmiddels is Fado hersteld en is Aonne de Wrede ervan overtuigd dat hij aankomende vrijdag weer als vanouds kan schitteren: “Hij is weer helemaal fris, we hebben voluit kunnen trainen en ik denk dat we vrijdag voor de hoofdprijs kunnen gaan."

Aan de start

In de Prix Duc de Tyrole die om 13.55 uur begint, komt Fado met de in grootse vorm stekende John Dekker aan de start. Zij nemen het op tegen 7 sterke tegenstanders die allemaal aan elkaar gewaagd zijn. Voor de Ronald McDonald hoeve zou een mooie klassering natuurlijk ook heel welkom zijn. Tot dusver liep Stâl Boppeslach al € 2.450 bij elkaar voor de stichting uit Beetsterzwaag.