• darkblurbg
  • darkblurbg

 

We hebben twee prachtige jonge talentvolle paarden gedoneerd gekregen. Deze jonge harddravers in spé zijn van Franse komaf, het harddravers walhalla van Europa. De beide 5 jarige dravers worden verzorgd en getraind door het onbezoldigde trainersduo de Wrede/ Akkerman. Samen werken zij aan de ontwikkeling van deze paarden en maken daarbij gebruik van de nieuwste technieken en trainingsmethoden.

Er wordt specifiek aandacht besteed aan de samenstelling van voeding en individuele trainingsthema's (ieder paard is uniek). De gezondheid, trainingsarbeid en de ontwikkeling van het fysiek wordt continue gemonitord. 

Fado de Padd

Fado werd als eenjarige op een veiling in Frankrijk voor maar liefst 25.000 euro verkocht aan zijn nieuwe eigenaar. Dat bleek geen gelukkig huwelijk. Het paard kreeg veel blessures en kon nimmer optimaal presteren. Toch wist hij in zijn korte sportcarriere zesmaal aan de start te verschijnen in Frankrijk en twee keer een podiumplaats te claimen. Zijn blessures speelden hem daarna weer parten en door de moordende concurrentie werd hij eigenlijk een beetje vergeten. Hij at niet goed, bleef pijn houden aan zijn benen waardoor hij als draver al was afgeschreven. In Nederland gekomen kan Fado rekenen op de grootst mogelijke zorg van het trainersduo. Met specifieke training, een goede arbeid/ rustverhouding in combinatie met een gevarieerd menu is Fado inmiddels pijnvrij, wordt fitter en maakt hij grote stappen voorwaarts. 

Frimeur de Vauvert

Frimeur de Vauvert is inmiddels ook 5 jaar oud. De mooie vos die werd getraind door zijn eigenaar en al mooie prestaties had kunnen overleggen raakte in Frankrijk uit vorm, evenals zijn eigenaar/trainer. Die kon vanwege chronisch fysiek ongemak niet langer de training verzorgen en daardoor werd er al helemaal niet meer aan wedstrijden deelgenomen. Het paard kon zich nu onmogelijk nog verbeteren en was niet meer in staat om voldoende prijzengeld te winnen dat hem het recht zou geven om ook als 5 jarige in Frankrijk te mogen starten. Via via, zoals dat vaak gaat in het wereldje is hij naar Nederland gekomen waar hij bij Stâl Boppeslach een prachtige plek heeft gekregen in Lippenhuizen. Het trainersduo is met hem weer helemaal terug naar het begin gegaan om van daaruit geleidelijk toe te werken aan zijn Nederlandse debuut.

 

Fado de Padd

Fado de Padd

Frimeur de Vauvert

Frimeur de Vauvert