• darkblurbg
  • darkblurbg

 

We hebben een prachtige jong talentvol paard gedoneerd gekregen: Fado de Padd. Deze jonge harddraver is van Franse komaf, het harddravers walhalla van Europa. De inmiddels 6-jarige draver wordt verzorgd en getraind door het onbezoldigde trainersduo De Wrede/ Akkerman. Samen werken zij aan de ontwikkeling van het paard en maken daarbij gebruik van de nieuwste technieken en trainingsmethoden.

Er wordt specifiek aandacht besteed aan de samenstelling van voeding en trainingsthema's . De gezondheid, trainingsarbeid en de ontwikkeling van het fysiek wordt continue gemonitord. 

Fado de Padd

Fado werd als eenjarige op een veiling in Frankrijk voor maar liefst 25.000 euro verkocht aan zijn nieuwe eigenaar. Dat bleek geen gelukkig huwelijk. Het paard kreeg veel blessures en kon nimmer optimaal presteren. Toch wist hij in zijn korte sportcarriere zesmaal aan de start te verschijnen in Frankrijk en twee keer een podiumplaats te claimen. Zijn blessures speelden hem daarna weer parten en door de moordende concurrentie werd hij eigenlijk een beetje vergeten. Hij at niet goed, bleef pijn houden aan zijn benen waardoor hij als draver al was afgeschreven. In Nederland gekomen kan Fado rekenen op de grootst mogelijke zorg van het trainersduo. Met specifieke training, een goede arbeid/ rustverhouding in combinatie met een gevarieerd menu is Fado inmiddels pijnvrij, wordt fitter en maakt hij grote stappen voorwaarts.