• darkblurbg
  • darkblurbg

Stâl Boppeslach is een samenwerkingscollectief van bedrijven en particulieren. We zijn gestart om maatschappelijke initiatieven - financieel - te kunnen steunen en daarvoor ook aandacht te genereren voor de prachtige drafsport. Het collectief laat haar draver uitsluitend koersen om geld bijeen te lopen voor goede doelen met maatschappelijk toegevoegde waarde.  

Sportstichting Dol Fijn

In 2020 hebben we de verbinding gemaakt met Sportstichting Dol Fijn uit Drachten. Zij organiseert duurzame sportactiviteiten voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking in Fryslân. Haar leden zijn voornamelijk woonachtig in de provincie, hebben een passie voor sport en zijn graag in beweging. Stâl Boppeslach wil ze daarbij helpen. En omdat we een fantastische harddraver in de Stâl hebben hopen we, naast de al bestaande financiële steun van Stâl Boppeslach aan Sportstichting Dol Fijn, zoveel mogelijk te kunnen bijdragen door succesvol te draven om de prijzen in de koersen. Zo hopen we zoveel mogelijk bij te kunnen dragen aan de ambities van een grote groep enthousiaste sportieve leden van Stichting Dol Fijn. 

Topsport

De wedstrijdkoersen dragen alle elementen die topsport zo fantastisch maakt. Spanning, snelheid, tactiek en talent zijn kenmerkend in de drafpiste! In die ambiance proberen we het verschil te maken voor al die vrijwilligers en sporters die zijn aangesloten bij de Sportstichting uit Drachten. 

De eens zo beroemde sport - ooit, buiten het voetbal gerekend volkssport nummer 1 -  heeft flink aan populariteit ingeboet. Onbekend maakt onbemind. We willen de sport ook op een positieve wijze onder de aandacht te brengen. Dat, in combinatie met de inzet en betrokkenheid voor alle sporters en vrijwilligers van Stichting Dol Fijn maakt het initiatief van Stâl Boppeslach en haar vrijwilligers leuk, sportief en spannend.