• darkblurbg

Stâl Boppeslach is een samenwerkingscollectief van bedrijven en particulieren. We zijn gestart om maatschappelijke initiatieven - financieel - te kunnen steunen en daarvoor ook aandacht te genereren voor de prachtige drafsport. Het collectief laat haar draver uitsluitend koersen om geld bijeen te lopen voor goede doelen met maatschappelijk toegevoegde waarde in Fryslân.

2021 Sportstichting Dol Fijn

In 2020 hebben we de verbinding gemaakt met Sportstichting Dol Fijn uit Drachten. Zij organiseert sportactiviteiten voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in Fryslân. Haar leden zijn voornamelijk woonachtig in de provincie, hebben een passie voor sport en zijn graag in beweging. Stâl Boppeslach heeft het drafsport seizoen 2021 geheel in het teken laten staan van de sportstichting. Met Fado hebben we een fantastische harddraver in de Stâl hebben we € 19.150 in de drafpiste verdiend. Dat geld is volledig gedoneerd aan Sportstichting Dol Fijn. Met deze financiële steun van Stâl Boppeslach aan Sportstichting Dol Fijn hopen we  bij te kunnen dragen aan de ambities van een grote groep enthousiaste sportieve leden van Stichting Dol Fijn. 

Topsport

De wedstrijdkoersen dragen alle elementen die topsport zo fantastisch maakt. Spanning, snelheid, tactiek en talent zijn kenmerkend in de drafpiste! In die ambiance proberen we het verschil te maken voor maatschappelijke organisaties die kinderen en volwassenen in Fryslân helpen.

Met Stâl Boppeslach willen we de sport op een positieve wijze onder de aandacht te brengen. Dat, in combinatie met de inzet en betrokkenheid van de doelen maakt het initiatief van Stâl Boppeslach en haar vrijwilligers leuk, sportief en spannend.