• darkblurbg

Training

Na een fantastisch seizoen in 2021 kreeg Fado de Padd van trainer Aonne de Wrede de nodige weken rust. Voor Fado was een lang seizoen geweest. Hij moest van ver komen en was vóór hij onder de hoede van trainer de Wrede kwam, eigenlijk al als draver afgeschreven. 

Met veel geduld, honderden uren aan training, fysiotherapie en een uitgebalanceerd voedingsschema kwam Fado steeds beter in zijn ritme en kon hij in de races onder leiding van John Dekker zijn talent keer op keer laten zien. Maar trainer de Wrede bleef erg voorzichtig en zuinig op zijn pupil: na zijn laatste race in december van vorig jaar kreeg Fado de nodige weken rust. 

 

Koersklaar maken

In de eerste weken is het opbouwen van de conditie en het recht gaan draven het belangrijkste. In die weken wordt er elke dag getraind.

Tot twee keer per dag worden de paarden ingespannen om in een ontspannen tempo (25-27 km/h) 45 minuten tot een uur lang te trainen. Zo bouwen ze inhoud op om later aan de absolute snelheid te kunnen werken. Het type beslag (hoefijzers) wordt gekozen nadat verscheidende opties zijn geprobeerd. Wanneer voelt het paard zich prettig? Er zijn verschillende soorten en type hoefijzers. Ook daar wordt de nodige zorg aan besteed. Daarmee kan verschil worden gemaakt doordat het paard beter in balans komt en daarmee zijn zelfvertrouwen toeneemt.